ΚΑΝΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ (DIY) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Ένα συνήθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις αποχετεύσεις και τα αποχετευτικά δίκτυα στον οικιακό ή επαγγελματικό χώρο μας είναι το βούλωμα των σωληνώσεων. Αποτέλεσμα της απροσεξίας μας ή της κακής χρήσης του δικτύου είναι το νερό να δυσκολεύεται να απορροφηθεί από το σιφόνι μέχρι που θα φτάσει το σημείο της ολικής φραγής του δικτύου.

Οι αγωγοί αποχετεύσεων σε καμία περίπτωση δεν φράζουν ακαριαία. Η διαρκής συσσώρευση κατάλοιπων στα τοιχία των σωληνώσεων έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία απορρόφησης των υδάτων. Κατάλοιπα τροφίμων, τρίχες, υπολείμματα σαπουνιού, χαρτιά, είναι οι βασικότεροι και συνηθέστεροι παράγοντες του προβλήματος. Αποτέλεσμα της συγκέντρωσης όλων αυτών των σωμάτων είναι η δίοδος σιγά σιγά να φράζει και να καταλήγει κάποια στιγμή σε ολικό αποκλεισμό. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται συνήθως στο σιφόνι που βρίσκεται στην λεκάνη, στο σιφόνι του νιπτήρα ή του νεροχύτη.

Υπάρχει ένα κομμάτι του σιφονιού το οποίο έχει κατασκευαστεί με τρόπο τέτοιο ώστε να κρατάει αποκλεισμένες μέσα στην σωλήνα τις οσμές. Αυτό το κομμάτι λοιπόν αρχίζει και φράζει από τα σωματίδια που προσκολλούν στα τοιχία του με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εισρόφηση των υδάτων. Όταν φτάσουμε στο σημείο να αδυνατεί το δίκτυο να απορροφήσει τα νερά, τότε χρειάζεται να γίνει απόφραξη.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να ελευθερώσουμε το δίκτυό μας. Η απλούστερη αποφρακτική μέθοδος είναι η χρήση βεντούζας με τη βοήθεια καυτού νερού. Πρώτα προσπαθούμε με επαναλαμβανόμενες κινήσεις να απελευθερώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το σιφόνι και έπειτα ρίχνοντας το καυτό νερό καθαρίζουμε τις σωλήνες από τα υπολείμματα. Σε περίπτωση που οι προσπάθειές μας αποβούν άκαρπες τότε καλό είναι να προσπαθήσουμε προσεκτικά να αποσυναρμολογήσουμε το σιφόνι, (καλό είναι αν δεν το έχουμε ξανακάνει να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου εμπειρότερου). Αν πάλι δεν καταφέρουμε το στόχος μας, είτε γιατί το πρόβλημα είναι βαθύτερα από όσο μπορούμε να δούμε, είτε γιατί η μάζα που φράζει το σιφόνι έχει αποκτήσει σκληρή επιφάνεια και δεν ξεκολλάει από τα τοιχία της σωλήνας, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ατσαλίνα απόφραξης ταυτόχρονα με κάποιο λιπαντικό υλικό, (χρειάζεται λίγο προσοχή στη χρήση της ατσαλίνας μήπως καταστρέψουμε κομμάτι του δικτύου).

Σε περίπτωση που αδυνατούμε να ελευθερώσουμε τις σωλήνες και να επαναφέρουμε το δίκτυο σε ομαλή λειτουργία με τους προαναφερθέντες τρόπους, τότε είναι καιρός να απευθυνθούμε σε αποφρακτική εταιρεία. Οι επαγγελματίες του είδους χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές αναλόγως το εκάστοτε πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα κομπρεσέρ, διοχετεύουν με πίεση αέρα ή νερό και καταφέρνουν να επαναφέρουν το δίκτυο σε ομαλή λειτουργία.

Για να υπάρχει άρτια λειτουργία στο αποχετευτικό δίκτυο θα πρέπει να ακολουθούμε επιμελώς τις οδηγίες των κατασκευαστών. Η σωστή λειτουργία των αποχετεύσεων επιτυγχάνεται όταν δεν επιβαρύνουμε τις σωλήνες με σκουπίδια και κατάλοιπα. Πολύ καλή λύση μας δίνουν διάφορα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που με συστηματική χρήση σε τακτά χρονικά διαστήματα, διατηρούν τον αποφρακτικό μηχανισμό σε πλήρη αρμονία.

ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΡΙΤΙΚΕΣ - REVIEWS ΠΕΛΑΤΩΝ

 

ΤΗΛ.: 6936 444 444

 

Ηλίας Αχμέτογλου (Πειραιάς)

Εκπληκτικό service στις αποφράξεις και σε τιμή άριστη. Πλήρως ικανοποιημένος γιατί ο τεχνικός ήρθε σε 15 λεπτά και έδωσε λύση αμέσως.

 

Χρήστος Κανέας (Περιστέρι)

Συνιστώ ανεπιφύλακτα για αποφράξεις την εταιρεία σας τόσο για θέμα εξυπηρέτησης όσο και για θέμα ανταγωνιστικής τιμής.

 

Παναγιώτης Τσιριγώτης (Εκάλη)

Συγχαρητήρια για το service αποφράξεων το οποίο απασχολούσε τον επαγγελματικό μου χώρο εδώ και καιρό και δεν μπορούσα να δώσω μόνιμη λύση.

 

Γιώργος Ποντίκης (Ν. Κόσμος)

Επαγγελματίες στις αποφράξεις με τιμές καταπλητικές. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την επίλυση τους προβλήματος.

 

Πάλλης Ευθύμιος (Μαραθώνας)

Άψογη συνεργασία και οριστική λύση στο θέμα αποφράξεων.
 

Πασάς Δημήτριος (Πολύγωνο)

Το συνεργείο με εξέπληξε με τον επαγγελματισμό του και τα αποτελέσματα που έδωσε στον καθαρισμό ενός αμμοσυλλέκτη της επιχείρησής μου που είχε τρομερή δυσλειτουργία από τις χρόνιες αποφράξεις.
 

Πετρούτσος Μάριος (Ιλιον)

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα μιας και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την εξυπηρέτηση που είχα όταν σας κάλεσα στη βιοτεχνία μου για τον καθαρισμό της δεξαμενής αποβλήτων λόγω απόφραξης
 
Ανδρέας Ζορμπάς (Παπάγου) Οκτώβριος 2013.
Επιτέλους ένας επαγγελματίας με εξοπλισμό, επάρκεια αλλά προ πάντων εuθύτητα και ειλικρίνεια. Τέλεια δουλειά, ταχύτητα και πολύ καλή τιμή. Στάθηκα πολύ τυχερός που τον βρήκα. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπράβο του!!!

Ακολουθείστε μας....